Wat is Field Service Management software

  • 27/08/2024

Field Service is het beheer van serviceactiviteiten, zoals het onderhoud van machines, technische interventies, of het installeren van apparatuur. Field Service staat voor de ondersteuning van medewerkers in het veld, zoals servicetechnici en onderhoudsmonteurs, en biedt hen de juiste tools en informatie om hun werk efficiënt en probleemloos uit te voeren. Met Field Service Management Software kan je deze processen digitaliseren, optimaliseren en in real-time beheren, waardoor je meer grip krijgt op jouw externe operaties en klanttevredenheid.

Wat betekent Field Service?

Field Service-software is specifiek ontworpen om bedrijven te helpen bij het beheren van hun buitendienstactiviteiten. Voor bedrijven in de maakindustrie, machinebouw en technische dienstverleners die werken op locatie – zoals monteurs en installateurs –betekent dit dat ze altijd beschikken over de juiste informatie, van werkorders tot klantgeschiedenis. Dit verhoogt niet alleen de efficiëntie, maar zorgt er ook voor dat de klanttevredenheid toeneemt. Het automatiseren van deze processen betekent minder fouten, kortere doorlooptijden en een optimale inzet van mensen en middelen.

Hoe werkt Field Service Software?

Een goed Field Service Management-systeem biedt je een overzicht van alle geplande serviceafspraken, geeft inzicht in welke medewerkers waar actief zijn en maakt het mogelijk om eenvoudig de voortgang van werkzaamheden op te volgen. Zo kan je snel inspelen op onverwachte situaties, zoals een storing of een klant die op het laatste moment afzegt. Door te werken met real-time data, weet je precies waar je serviceteam zich bevindt, welke onderdelen er nodig zijn, en kan je op tijd reageren om problemen te voorkomen.

Field Service Management-software zorgt ervoor dat jouw technici altijd over de laatste informatie beschikken, direct op hun mobiele toestel. Dit betekent dat ze beter voorbereid zijn, minder tijd verliezen en problemen sneller oplossen. Een goed systeem integreert bovendien naadloos met andere bedrijfssoftware, zoals ERP of CRM-systemen, zodat alle informatie op één centrale plek samenkomt.

Voordelen van Field Service-software

delivery-truck-clock
Verbeterde efficiëntie

Met Field Service-software krijgt jouw team op locatie toegang tot alle benodigde informatie, wat hen in staat stelt om sneller te werken en problemen direct op te lossen. Geen onnodige retourritten of vertragingen meer doordat de juiste informatie ontbreekt.

mood-happy-smartphone
Meer klanttevredenheid

Klanten verwachten snelle en efficiënte service. Door gebruik te maken van Field Service-software kan je niet alleen op tijd leveren, maar ook proactief reageren op klantbehoeften, wat leidt tot hogere tevredenheid en langdurige klantrelaties.

time-clock-file-check
Minder administratie

De software automatiseert veel administratieve taken, zoals het bijhouden van werkorders, facturatie en voorraadbeheer. Dit bespaart tijd en zorgt ervoor dat backoffice medewerkers zich kunnen focussen op de kern van hun werk.

calendar-favorite-heart
Real-time inzicht en planning

Dankzij de real-time functies van Field Service Management-software kan je snel inspelen op veranderingen. Zo kan je planningen direct aanpassen, zonder dat er onnodige vertragingen ontstaan of klanten langer moeten wachten.

performance-increase-1
Kostenbesparing

Door processen te optimaliseren en de productiviteit van jouw buitendienst te verhogen, kan je met Field Service-software kosten besparen. Efficiëntere werkmethodes en beter beheer van middelen leiden tot lagere operationele kosten.

Energieke samenwerking

Om voorop te blijven in de wereld van field service innovaties, toonde onze klant Joulz enorm enthousiasme om samen met ons deel te nemen aan de product preview van Copilot in Dynamics 365 Field Service.

We helpen bij het testen en geven feedback over de mogelijkheden van Copilot, waarbij next-generation AI wordt ingezet om frontlinie serviceprofessionals te ondersteunen bij het vereenvoudigen van taken en het verkorten van de time to resolution.

Tevreden klanten

Waarom 9altitudes kiezen als jouw softwarepartner?

9altitudes is een Europese digitale partner die bedrijfsprocessen end-to-end automatiseert, optimaliseert en continu verbetert. We helpen productie-, toeleverings- en dienstverlenende bedrijven nieuwe hoogtes te bereiken door gebruik te maken van Microsoft, PTC en Tulip software in combinatie met onze eigen sectorspecifieke oplossingen.

Lees waarom een digitale rode draad een oplossing kan zijn voor jouw bedrijfsuitdagingen!

Ontmoet onze 9A Sherpas

Met medewerkers uit 9 verschillende landen bestaat ons team uit 750 uitzonderlijk getalenteerde experts. Onze 9A Sherpas zijn onvermoeibaar in hun streven naar innovatie, toegewijd aan het creëren van uitzonderlijke klantervaringen en het leveren van impactvolle oplossingen.

In de competitieve toekomst is een digitale rode draad onmisbaar, en elke organisatie geeft zijn unieke invulling aan deze essentiële schakel. Laat ons samen de weg vrijmaken naar een succesvolle en geïntegreerde digitale toekomst voor jouw organisatie!

De must-read whitepaper voor het kiezen van Field Service Management software

Field Service Management software is de benjamin onder de bedrijfsoplossingen. Meer en meer bedrijven kiezen er vandaag voor om te investeren in service software om hun werking te optimaliseren. Maar niet alle Field Service Management pakketten zijn gelijk. Dus, hoe begin je dan aan de zoektocht naar een softwareoplossing die bij jouw bedrijf past en die beantwoordt aan jouw behoeften?

In deze whitepaper gaan we hierop in. We bekijken wat je mag verwachten van een field service management oplossing, welke features belangrijk zijn, en hoe je de zoektocht naar een geschikt pakket zo verstandig mogelijk aanpakt.

Samenvatting

  • Meer aandacht voor Field Service
  • De rol van Field Service Management software
  • 5 voordelen van Field Service Management software
  • Wat moet Field Service Management software kunnen?
  • In 9 stappen naar de ideale field service partner

Lees meer over Field Service

Blijf op de hoogte via onze nieuwsbrief