Optimaliseer jouw projecten met datagestuurde beslissingen

  • 18/07/2024

Datagestuurde beslissingen leiden tot succes. 

Stel je voor dat een artikel aan het begin van het jaar in het magazijn een waarde heeft van €2.000, maar tegen het einde van het jaar is gestegen naar €4.000. Met toegang tot gemakkelijk beschikbare rapportages kun je nu eenvoudiger de patronen ontdekken die schadelijk zijn voor je voorraad en capaciteit. Dit maakt het mogelijk om tijdig acties te ondernemen om de situatie te verbeteren.

Een andere manier waarop Business Intellegence ingezet kan worden, is voor het finetunen van inkoop- en productieprocessen. Door een diepe duik te nemen in historische inkoopdata, kunnen we trends en prijsbewegingen spotten, wat ons helpt slimme keuzes te maken over dure productalternatieven. Ook in de productiehoek kunnen we door het analyseren van voor- en nacalculaties inefficiënties en kansen voor verbetering uitvissen.

Dit maakt het mogelijk om patronen, trends en mogelijke risico's te herkennen die je anders misschien niet zou zien. Zo kun je toekomstige uitdagingen beter voorspellen, je processen strakker maken en kansen grijpen die je anders zou laten liggen. Door data voorop te stellen in je beslissingsproces, weet je zeker dat je bedrijf op de goede weg is.

Tijd verspild aan gegevensverzameling en gebrek aan actie

Hoe kun jij ervoor zorgen dat jouw beslissingen gebaseerd zijn op feiten en niet alleen op intuïtie? Het antwoord ligt in Business Intelligence (BI).

Als je de meeste tijd kwijt bent aan gegevens doorspitten en rapporten voorbereiden, heb je minder tijd om actie te ondernemen op basis van de inzichten die je ontdekt. Hierdoor loop je kansen mis om processen te verbeteren, resultaten op te krikken en echte verandering binnen je organisatie te realiseren. Met andere woorden, je zit vast in een cyclus van reageren in plaats van proactief handelen.

Er is een oplossing voor deze uitdaging, en die heet 9A Smart Insights. Het implementeren van een rapportageplatform op basis van standaardcomponenten is cruciaal om BI op een eenvoudige en effectieve manier beschikbaar te maken in jouw organisatie.

Door bewezen en robuuste tools en technologieën in te zetten, kun je snel een BI-oplossing implementeren die voldoet aan jouw specifieke behoeften en vereisten.

Zo'n platform vermindert de tijd die nodig is en maakt het gemakkelijk voor jou en je collega's om toegang te krijgen tot de inzichten die nodig zijn om weloverwogen beslissingen te nemen.

Met een gestandaardiseerd rapportageplatform kun je de complexiteit en kosten voor het implementeren van BI in jouw organisatie minimaliseren en ervoor zorgen dat je maximale waarde haalt uit je gegevens over systemen heen.

Dit geeft je waardevolle tijd vrij die je kunt gebruiken om te handelen op basis van de inzichten en echte verandering te creëren binnen de organisatie.

Business Intelligence met ondersteuning van Copilot

In de toekomst zal de integratie van Artificiële Intelligentie (AI) in BI het landschap van hoe bedrijven met gegevens omgaan, ingrijpend veranderen. Met door AI aangedreven BI-tools wordt het voor jou veel eenvoudiger om zelf de controle over je data-analyse en rapportage te nemen. Je kunt zelf rapporten opstellen zonder diepgaande technische kennis of hulp, veel meer dan nu het geval is.

Je kunt nu al de implementatie van AI vergemakkelijken, zoals Copilot, door een gestructureerd dataplatform te beveiligen dat gegevens over jouw systemen verzamelt. Begin met BI en werk met één versie van de waarheid, zodat je op basis van de inzichten actie kunt ondernemen.

Krijg nog dieper inzicht in jouw gegevens

9A Smart Insights is een kant-en-klare oplossing voor Microsoft Dynamics 365 Finance & Supply Chain Management, Business Central en Customer Engagement die jouw gegevens tot in het kleinste detail met elkaar verbindt en vergelijkt. Dit betekent dat je de kans krijgt om sneller dashboards te bouwen op basis van jouw bedrijfsgegevens - en tegelijkertijd nog dieper inzicht in jouw data verkrijgt.

Met 9A Smart Insights beschik je over een betere database - met minder inspanningen.

Andere BI-artikelen die je mogelijk interessant vindt:

Blijf op de hoogte via onze nieuwsbrief